O m

En liten introduksjon


Autodidakt hobby-maler, bosatt i Molde, 51 år gammel og gift på 17. året, har 3 barn og jobber dagtid med IT. Det er kortversjonen.

Så veldig mye lengre presentasjon skal jeg ikke gjøre, men vil legge til at jeg elsker maling, spesielt oljemaling og har nylig plukket det opp igjen de siste 1-2 årene. Det har vært noen år med opphold, faktisk helt siden jeg var i tenårene..men hele veien har jeg alltid holdt på med noe grafisk på fritiden, for det meste av digital karakter.

Utvilsomt er det å male noe gammeldags i disse dager, men det er noe ved det å fysisk lage noe som ikke kan sammenlignes med den digitale varianten. Planleggingen og utførelsen, ritualet rundt det å stå foran et blankt lerret og tilbringe mange timer der - gjerne spredt over mange uker med opphold - er vel ikke noe mange oppsøker frivillig. Likevel, det å vende tilbake til verket sitt, komme et steg videre og teste ut ideer før det ferdige resultatet, det er viktig for meg.

Rent teknisk maler jeg i olje, på lerret spent over standard blindramme eller også "galleri-lerret" som er en kraftigere type blindramme. Malingen er vann-basert noe jeg hadde som krav da terpentin og andre løsemidler ikke er gunstig for meg. Heldigvis er lukten av oljemaling den samme og resultatet er også likt vanlig oljemaling.

Motivene kan være så mangt, men det ser nå ut til at jeg har en forkjærlighet for landskap og byer. Jeg liker å utforske og finne fengslende motiver, derfor er nok "male-på-bestilling" ikke noe jeg aktivt søker opp.

Da vet du litt mer om meg.   Sjekk gjerne ut galleriet for bilder.


© 2017-2018 bjornhkristiansen.com | Edit | 0.005s | 5db