The Empty Man - undervurdert skrekkthriller

5/5
blogg | film

Dette var en film jeg har sett litt av en gang tidligere, men ga opp da trailer og forventing nok var under middels..men så feil kan man ta. Dette er et eksempel på hvor bra en film kan bli om regissør får lov til å forfølge sine egen valg i plot og fremføring - og det hjelper også at nevnte regissør virkleig kan sitt fag. Filmen er lang, over 2 timer, men det føles aldri kjedelig eller langtrukkent, ihvertfall hvis man liker filmer som bruker tid på å bygge seg opp.

Plotet er egentlig ganske ordinært, men det er gjort noen gode valg som f.eks. ikke forklare alt og gjøre det "overnaturlige" virkelig skremmende og ukjent, noen har sammenlignet det med Cthulu mytoset fra Poe's univers og det er faktisk en god beskrivelse, dette føles som en del av et epos. Sekvensene med skikkelsen er ikke forklart ihjel - heldigvis - og selv om filmen ender dårlig for vår helt(og oss som samfunn) er det en logisk slutt på filmen vi får se. Det gir den en helhet som ofte mangler i mange filmer, altfor ofte for å tekkes den ettertraktede "nummer 2" muligheten. SKikkelsen er utvilsomt utenomjordiks og en morsom detalj er at de første scenene med et skjelett av denne er inspirert av et maleri av Beksinski.

Kanskje kan The empty Man få en oppfølger..men jeg tviler på om en slik egentlig kan ende så veldig annerledes enn denne uten å gli over i en karikatur av seg selv. For nå er denne en studie i skrekk - og meget undervurdert.