Chaos Walking

blogg | film
3/5

Grei sfi-fi film med gode skuespillere i hovedrollen, selv om "noise" aspektet - at menn får sine tanker projisert rundt de selv som andre kan se - føles en smule tvunget inn. Ingen vitenskapelig forklaring gis og det føles mer som et verktøy for å si noe om menn/kvinner enn en del av historien. Ta det bort og plot kunne vært mer eller mindre den samme - kvinner føles truende for menn.

Godt for en gangs kikk, men ikke noe mer enn det.

Come true

blogg | film
4/5

Come true er en psykologisk thriller som kan tolkes på flere måter, særlig hvis en ikke tar slutten altfor bokstavelig. "Åpenbaringen" av at hovedpersonen var hele tiden i koma gir egentlig ikke mening siden det er flere lag av drøm/virkelighet i denne filmen, hvem av de som kan være den "rette" er ikke sikkert: ungdommen som ikke tør sove hjemme(misbrukt?), ungdom i sovestudier(mistet even til å skille mellom drøm og virkelighet?), mystiske vesener som prøver å kontakte henne(de d... [mer]

Godzilla vs Kong

blogg | film
3/5

Godzilla vs Kong er ikke en dypsindig film - her er det enkle historier som gjelder, samt mange og dyre effekter for å gi publikum en skikkelig Kaiju kamp anno 2021. Den kan minne litt om eldre japanske filmer som også handlet mest om Godzilla som kjempet, men med bedre teknikk.

Og det er akkurat nok til en koser seg i de 2 timene den varer, akkurat som mange andre også har gjort allerede. (ifølge seertall fra kino).

The Empty Man - undervurdert skrekkthriller

blogg | film
5/5

Dette var en film jeg har sett litt av en gang tidligere, men ga opp da trailer og forventing nok var under middels..men så feil kan man ta. Dette er et eksempel på hvor bra en film kan bli om regissør får lov til å forfølge sine egen valg i plot og fremføring - og det hjelper også at nevnte regissør virkleig kan sitt fag. Filmen er lang, over 2 timer, men det føles aldri kjedelig eller langtrukkent, ihvertfall hvis man liker filmer som bruker tid på å bygge seg opp.

Plotet... [mer]

Ghostwatch - en studie i skrekk

blogg | film
4/5

Etter et tips på en Youtube kanal så jeg Ghostwatch for første gang, en tv-film laget om et skrekkens hus men i en dokumentarisk form - som om det faktisk skjedde. Historien er noe av det samme som blir brukt i Conjuring 2, men istedet får vi den originale biten denne gangen.

Historien om 2 jenter og deres mor hvor jentene tilsynelatende først ser ut til å bevisst narre de besøkende til å tro mr. Pipes(en eldre mann som visstnok døde i huset sammen med sine katter) hjemsøker ... [mer]