blogg

May 30 2017

Oppdatering websider

ingen tagg
Ny stil på websidene er nå ferdig, en videreføring av forrige design men med små og store forandringer. film-sider har også Rotten Tomatoes datafelt..men det gjenstår å legge dette inn i alle eksisterende filmer.

May 15 2017

Arbeidshesten 2

bil
Så gikk det 4 år med Opel Astra før den ble såpass dyr at noe annet måtte inn: denne gangen ble det WV Touran, mer familiepreget bil enn noen jeg har hatt før. Vi får satse på at denne arbeidshesten holder seg!

Sep 12 2016

Nytt utseende

css
Nytt utseende er på plass, ingenting banebrytende men med en noe mykere look. CSS-messig er optimaliseringer gjort som har redusert filen for dette. Bruker også en sans-serif font denne gangen.

May 18 2016

Wordpress - not

Etter en tids ide-tørke kikket jeg på wordpress som en mulig blogg/film plattform for bjornhkristiansen.com, og fant faktisk endel lovende plugins i så måte. Men etter å ha tweaket de såpass at det ble overkommelig, ville selfølgelig plugin for å dra ut IMDB ikke lengre virke. Mulig det hadde ne med at den bruker OMDB api istedet for å dra ut direkte fra IMDB sider, slik mitt eget script gjør(og cacher det)

Så, skulle jeg bruke kanskje uker med å finne ut av en annen persons kodingsfeil - eller heller forbedre på det jeg allerede har? Svaret var ganske opplagt. Og da gjenstår det å finne ut hva det var som gjorde at jeg falt for wordpress opprinnelig.


Jan 05 2016

Anno 2016

Etter en tids stillhet fra denne bloggen, er den nå på plass igjen - med fornyet interesse og kanskje et bedre mål enn tidligere. Rundt om på nettet ser websider til å bli mer og mer "ordinære". De store design-utfordringene uteblir, mye sikkert pga dreining mot mobilbruk. Dessuten har vel enhver større side med respekt for seg selv nå en egen app.

Dette forblir dog en personlig blogg/galleri uten noen flere ambisjoner enn det.


May 14 2015

CSS og andre ting

Jeg leste en interessant artikkel om bruk av selectors, eller rettere sagt bruken av noen helt spesielle av de, nemlig [em]tilde[/em]. Den blir brukt om hva som skal skje imellom elementer når de står/kommer etter hverandre, og beskriver hvordan det kan utnyttes for en helhetlig styling av repeterende elementer på ei side. Jeg klør i fingrene etter å prøve dette ut, fordi mye tid går med til å legge til flere stiler som retter på eksisterende paddings,marginer osv. Dette vil kanskje lette på det og gjøre det enklere å legge til nye ting.

Og mens en holder på med dette, får en også øynene opp for bruk av alle de nye stilene i CSS3 - det er atskillig å hente og bruke og som støttes i alle nettlesere - så der har jeg en del å lese igjenom.

Back-end på scriptet er også begynt å bli bra, sesjoner blir nå videreført så en ikke logges ut hele tiden og jeg ser på en løsning med auto-lagring av redigeringsiden. Noen kilder foreslår bruk av local-storage, andre AJAX for å synke forandringer. Det kan se ut som AJAX er det mest sikre, så vil jobbe mot det.


Aug 05 2014

Cyanogenmod

Smart-telefoner er ikke som de engang var. Eller kanskje jeg bare ikke har fulgt med, antagelig er nok det siste mest rett her. Siste 10 år har disse små håndholdte datamaskinene tatt over markedet som var dominert av pc'er tidligere. Mange idag, i Norge ihvertfall, bruker mer telefonen enn de bruker PC. Tilogmed nettbrett er på stigende kurs. De som har en god og rask PC, gjerne stasjonær(som denne jeg skriver på nå   ) vil nok fortsette å bruke denne, men som så mange andre trenger en jo også en "smart" telefon.

Og de er virkelig "smarte", så lenge mange ikke pøser altfor mange apps innpå eller prøver å bruke de som, nettopp - en PC. Det har da jeg også skjønt.   Men det som er mer interessant er at nå som de virkelig begynner å bli rimelige i innkjøp (og ikke koster like mye som en fullblods PC..hint: eple) så faller dessverre de i samme fella som PC'er har gjort i så mange år: det legges for mye "godsaker" inn slik at ting snart kreker seg avgårde fartsmessig. En bruker gjerne en hel dag på å fjerne og finpusse en ny PC(vel, etpar timer da   ) og nå er det nesten slik med telefoner også. Opp til nå har de vært skjermet for alternativer, Android OS er ganske robust og en kan stappe så mye rart på toppen av den men enkel å skifte den ut er det ikke.

Cue: Cyanogenmod. Her går man tilbake til kilden, tar tilbake kontrollen og gir deg ren Android uten alt det ekstra som telefon-produsentene finner på for å få deg til kjøpe de. Men det er ikke enkelt, en bør ha rimelig god kontroll på hvordan telefonene fungerer og gjøre garantien verdiløs   Akkurat det siste er vel noe de fleste stopper på, og med rette. Men en telefon som er litt eldre eller godt kan forsake garanti for bedre opplevelse, er det perfekt. Jeg har installert CM v10.1 for 1 måned siden og stortrives med den. Apper som kunne kræsje telefonen før går nå stabilt og den er mer gjerrig på batteribruken.

Men, det er ikke vidunderkur, lik trening OG diett må man ha begrensing på seg selv i henhold til apper OG bruk. Gjør man det har man en god telefon som man aldri vil ha tilbake standard OS på.

Aug 03 2014

Senere til sengs = høyere IQ

Denne artikkelen liker vi   ...men om statistikken er der, er det nå likevel en litt tvilsom konklusjon, ihvertfall generelt sett. Men, morsomt likevel om ikke annet for å rettferdigjøre at en selv liker å sitte oppe lenge(men egentlig skulle gått og lagt seg for lenge siden   ).

Dec 29 2013

Arbeidshesten

Altfor ofte blir denne karen satt i bakgrunnen i denne heimen - så lenge den går bra og ikke koster skjorta på vedlikehold så gjør den ikke mye av seg. Vel, en liten tributt til vår gamle Ford Mondeo er på sin plass. Den ble nok litt dyr i drift siste 2-3 åra men har likevel holdt i nesten 10 år før den måtte pensjoneres i år. En rekord for min egen del, da jeg skiftet biler oftere før familie-forøkning startet, naturlig nok.  

Og så en velkommen til den nye arbeidshesten også da, en Opel Astra. Som fikk en litt vaklende start med dertil verksted regning(..) men som går nå for fullt.

Dec 12 2013

IVAR herjer

Så er den tiden igjen - stormene kommer innover Vestlandet, denne gangen i form av Ivar. Allerede gjort endel skader og fler vil det nok bli. Godt å være innendørs.  

Apr 14 2013

Eizo Foris 2331

Etter en ganske lang tid vurdering og overveielser for eller imot har jeg omsider bestemt meg for ny monitor - en stund hadde jeg Dell som en fav, deretter NEC(mest etter andres råd) men, det ble Eizo istedet. Dels fordi jeg ville ha en skjerm som kan takle film og bildebehandling like bra som vanlig bruk. Dell/NEC kan begge det, men i den prisklassen jeg kikket på, bruker de for dt meste TN-panel - som ikke r så god for å få helt svart i de svarte feltene. Eizo derimot er et VA-panel og innfrir forventningene 110%. Svart er virkelig svart og filmer er knivskarpe. Såpass at jeg ikke orker å se på de med lav bitrate. På en CRT monitor er det mindre synlig, men til gjengjeld er den mindre skarp og kontrast-rik. Så nye kilder(og etterhvert en skikkelig intern BluRay spiller) er nødvendig for filmer i 1080p kvalitet.

Når jeg kikket på digitale bilder jeg har jobbet med tidligere, fikk jeg også en øye-åpner - de fleste var altfor lyse og avslørte feil jeg ikke så skikkelig med CRT skjermen. Antar at det blir enklere heretter.  


Arkiv


© 2013-2017 bjornhkristiansen.com | admin