Shadow & Bone - gledelig overraskelse

blogg | tvserie
5/5

Shadow & Bone gledet meg virkelig til, premissene var der med fantasy-inspirert historie innen en til nå ukjent sjanger + historemessig lagt til russisk mytologi og steder. Og selvom den av og til halter litt på skuespillernes prestasjoner - som for det meste er relativt ukjente - klarer den likevel å fenge interessen. Den har heller ingen typiske "woke" elementer men bidrar med moderne vinklinger som likevel føles naturlig i forhold til historien.

Sesong 2 burde bli like bra ... [mer]

Inspirasjon - Mark Boedges

blogg | kunst

Mark Boedges er en internasjonalt kjent maler som levendegjør plain-air maling på en måte som både hyller og modernsierer gamle maleteknikker. Jeg fikk øye for han for noen år siden og ble imponert over hans måte å tilnærme seg sine motiv på. Han maler tilsynelatende med veldig bred, nesten tilfeldige malingstrøk - men det er alltid en plan for å nå et visst stadium av naturalisme før han stopper akkurat når det er nådd. Også måten han bruker og over-metter farger er fascine... [mer]

Arch linux distroer

blogg | linux

Arch Linux er en fascinerende Linux distro..men det vanskelig å finne en like stabil distro som LMDE4. Dessverre for den er støtte for nyere enheter og protokoller ikke alltid der, som f.eks. mobilt internett tilkobling.

Så jeg har testet ut endel av de Arch-baserte sitroene og sett hva som kan fungere. Hittil har det vært litt nedslående:

  • Anarchy - dette var en distro jeg så frem til, da den fremstod som den med mest alterantiver, så skreddersy installasjonen ... [mer]

Chaos Walking

blogg | film
3/5

Grei sfi-fi film med gode skuespillere i hovedrollen, selv om "noise" aspektet - at menn får sine tanker projisert rundt de selv som andre kan se - føles en smule tvunget inn. Ingen vitenskapelig forklaring gis og det føles mer som et verktøy for å si noe om menn/kvinner enn en del av historien. Ta det bort og plot kunne vært mer eller mindre den samme - kvinner føles truende for menn.

Godt for en gangs kikk, men ikke noe mer enn det.

Come true

blogg | film
4/5

Come true er en psykologisk thriller som kan tolkes på flere måter, særlig hvis en ikke tar slutten altfor bokstavelig. "Åpenbaringen" av at hovedpersonen var hele tiden i koma gir egentlig ikke mening siden det er flere lag av drøm/virkelighet i denne filmen, hvem av de som kan være den "rette" er ikke sikkert: ungdommen som ikke tør sove hjemme(misbrukt?), ungdom i sovestudier(mistet even til å skille mellom drøm og virkelighet?), mystiske vesener som prøver å kontakte henne(de d... [mer]

Godzilla vs Kong

blogg | film
3/5

Godzilla vs Kong er ikke en dypsindig film - her er det enkle historier som gjelder, samt mange og dyre effekter for å gi publikum en skikkelig Kaiju kamp anno 2021. Den kan minne litt om eldre japanske filmer som også handlet mest om Godzilla som kjempet, men med bedre teknikk.

Og det er akkurat nok til en koser seg i de 2 timene den varer, akkurat som mange andre også har gjort allerede. (ifølge seertall fra kino).


Eldre